samedi 5 novembre 2016

Sweet, soft & Retro: Viktor Lazlo interviewée par Michaël Robberechts sur radio 1 Belgique

Viktor Lazlo, Billie Holiday, Time Out
Sweet, soft & Retro: Viktor Lazlo
24 oktober 2016


Viktor Lazlo was in de jaren 1980 en 1990 een vaak gehoorde en geziene radio- en TV-figuur. Herinner je Breathless, Canoë Rose en Last Call for An Angel. Neen? Probeer je dan een Franse versie van Sade of een hedendaagse Billie Holiday voor te stellen.
Viktor Lazlo (56) scoorde vanaf de tweede helft van de jaren 1980 internationale hits w.o. Breathless en Last Call For An Angel. De Française met Caraïbische roots was ook een graag geziene TV-figuur en presenteerde op een blauwe zaterdag nog het Eurovisiesongfestival, al dan niet uitgedost in de duurste designerkledij.
De laatste jaren was ze vaak aan het werk met de songs uit het repertoire van jazz-ikoon Billie Holiday en in haar nieuwe voorstelling Trois Femmes komen naast Lady Day ook de songs van Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan aan bod.
Lazlo heeft intussen een eerste roman uit (La femme qui pleure) en over enkele maanden komt er een nieuw album met eigen songs in een samenwerking met pianist en componist Michel Bisceglia. Een eerste single Promised Land, is intussen uit.


Cette interview en 3 langues : néerlandais, français et anglais est disponible à l'écoute sur le site de radio1 belgique ainsi que l'intégralité de cet article. Nous vous proposons de l'écouter également ici :